Radni sastanak na temu sprečavanja zloupotrebe dece održan je u gradskoj kući Zrenjanina

0
100

Radni sastanak na temu sprečavanja zloupotrebe dece održan je u gradskoj kući Zrenjanina. Predstavnici svih nadležnih institucija složili su se da se takvi slučajevi u našem gradu pojavljjuju najčešće u vremenu organizovanja velikih manifestacija.

Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, pokrenulo je inicijativu za sprečavanje zloupotrebe „dece ulice“. Ministarstvo je svojim nalogom obavezalo centre za socijalni rad da u skladu sa svojim nadležnostima preduzmu  mere i aktivnosti u organizovanju pomoći i podrške „deci ulice“, odnosno, deci žrtvama nasilja i zloupotrebe koja žive i rade na ulici i bave se prosjačenjem, pranjem vetrobranskih stakala, skupljanjem sekundarnih sirovina… itd. Po nalogu resornog Ministarstva, održan je i radni sastanak predstavnika grada Zrenjanina, Centra za socijalni rad, Policijske uprave, Komunalne policije i zdravstvenih institucija.

Konstatovano je još i da je neophodno da se u rad timova uključe predstavnic Tužilaštva i Prekršajnog suda, s obzirom da su oni nadležni za procesuiranje prestupnika.  Cilj je da se ovom aktivnošću svakom detetu obezbedi normalan i nesmetan rast i razvoj, kao i prava da se pre svih drugih, o njemu staraju roditelji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here