Aleksandar Vučić i šef Misije OEBS u Srbiji Andreo Oricije o većem učešću misije u reformskim procesima u Srbiji

0
88

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa šefom Misije OEBS u Srbiji Andreom Oricijem o većem učešću misije u reformskim procesima u Srbiji i nastavku saradnje u oblasti medija i slobode izražavanja. 

Predsednik Vučić je pozdravio spremnost Misije OEBS da učestvuje u izradi medijske strategije i naglasio da je važno sarađivati sa Misijom OEBS čija su iskustva dragocena za unapređenje reformskih procesa u Srbiji. “Važno je da radimo u skladu sa primerima iz evropskih demokratija kako bi stvorili drugačiju atmosferu u društvu. Medijska strategija je od ključne važnosti, jer bi taj dokument trebalo da osigura pluralizam medija u Srbiji”, istakao je predsednik Vučić.

On je zahvalio Misiji OEBS na pružanju saveta prilikom izrade i tokom primene zakona, kao i u podržavanju demokratskih institucija, podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou i pružanju podrške civilnom sektoru.

Ambasador Oricio je istakao da Misija OEBS, kao dugogodišnji partner Srbije, želi da nastavi da deli svoje iskustvo i znanje sa srpskim institucijama, kao i da upotrebi najbolju praksu iz drugih evropskih zemalja, kada je u pitanju izrada medijske strategije i primena medijskih zakona.

On je naglasio da će Misija OEBS pomoći da radna grupa za medijsku strategiju dođe do dobrog proizvoda i izrazio spremnost Misije da učestvuje u organizaciji inkluzivnih javnih rasprava, jer će više konsultacija o Medijskoj strategiji doneti i veću legitimnost tom dokumentu, koji ima ključni značaj za budućnost medijskog sektora u Srbiji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here