Džon Bosnić: “Ono što bi Severna Koreja mogla da dobije posle susreta Tramp – Džong Un sigurno bi bila snažnija finansijska pomoć Amerike i zapada ekonomiji te zemlje. “

0
457

Ono  što bi Severna Koreja mogla da dobije posle susreta Tramp –  Džong Un sigurno  bi bila snažnija finansijska pomoć  Amerike i zapada ekonomiji te zemlje – ocenio je politički analitičar Džon Bosnić.

Predsednik SAD Donald Tramp i lider Severne Koreje Kim Džong Un verovatno će se sastati u Singapuru sredinom  ovog meseca. Kako se  navodi, sastanak Trampa i Kima je pomeren za treću nedelju juna, delom zbog samita G7, koji će biti održan u Kanadi 8. i 9. juna. Izvori japanskog lista “Asahi šimbun” su naveli da je grupa stručnjaka za nuklearno naoružanje i CIA stigla krajem prošlog meseca u sedmodnevnu posetu Severnoj Koreji. Razgovori sa stručnjacima u Severnoj Koreji rezultirali su saglasnošću Pjongjanga da uništi svoj arsenal projektila, a rok za to ostao je tema za debatu, kao i to šta će Pjongjang dobiti za uzvrat? Šta bi mogli biti dometi sastanka u Singapuru pitali smo političkog analitičara i novinara Džona Bosnića.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un ocenio je tokom razgovora sa šefom američke diplomatije Majkom Pompeom koji je boravio u Pjongjangu, da predstojeći sastanak sa američkim predsednikom Trampom , predstavlja “istorijsku priliku” za dve zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here