Uručenje ključeva sanitetskih vozila sa pratećom medicinskom opremom direktorima dvadeset i jedne zdravstvene ustanove iz AP Vojvodine

0
145

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ključeve sanitetskih vozila sa pratećom medicinskom opremom direktorima dvadeset i jedne zdravstvene ustanove iz AP Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 100 miliona dinara.

Predsednik Mirović izjavio je da je većina sanitetskih vozila namenjena manje razvijenim opštinama u cilju pristupačne, kvalitetne i ujednačene zdravstvene zaštite svih građana AP Vojvodine, te dodao da je danas jasno vidljivo da Pokrajinska vlada preduzima značajne mere koje treba da dovedu do potpune reorganizacije i unapređenja zdravstvenog sistema u Vojvodini.

„Kruna našeg rada treba da bude raspisivanje javne nabavke za izgradnju B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine i mi činimo sve da ti radovi počnu sledeće godine, jer ćemo time pojačati kapacitete naše najuglednije zdravstvene ustanove u pokrajini“, dodao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković ovom prilikom izjavio je da je ova donacija realizovana u okviru projekta „Obezbeđenje prioritetnih potreba zdravstvenih ustanova za sanitetskim vozilima“, imajući u vidu, da sanitetska vozila u AP Vojvodini, na godišnjem nivou, pređu preko 5 miliona kilometara i zbrinu 300 000  pacijenata.

Sanitetska vozila donirana su Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Kliničkom centru Vojvodine, opštim bolnicama iz Kikinde i Sente, te domovima zdravlja u 17 opština AP Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here