Milan Krkobabić obišao voćnjake zadruge „Agrodunav“ u Karavukovu kod Odžaka

0
167

Ministar bez portfelja u Vladi  Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić obišao je voćnjake zadruge „Agrodunav“ u Karavukovu kod Odžaka, gde je otpočela ovogodišnja berba trešanja.

Ministar Milan Krkobabić je, ukazavši na to, da je ovo model zadruge koji treba da bude uzor ostalima, naglasio da je voćarstvo velika izvozna šansa naše zemlje.

Ministar Krkobabić je rekao da u Karavukovu očekuje da vidi jednu od prvih složenih zadruga sa višim stepenima prerade, za koje je država ove godine spremna da izdvoji i do pola miliona evra.

Obilasku voćnjaka prisustvovali su i prof.dr Zoran Keserović, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, predsednik Odbora za selo SANU akademik Dragan Škorić, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radisav Jovanov i istaknuti profesori iz oblasti voćarstva.
Zadruga “Agrodunav” u Zapadnobačkom upravnom okrugu jedna je od 22 zadruge kojima su prošle godine dodeljena bespovratna sredstva Srbije namenjena zadrugama, i uspešno je u celosti realizovala svoj projekat.
Ova zadruga, koja ima 106 zadrugara i 40 kooperanata, se već decenijama, osim stočarstvom, uspešno bavi i voćarstvom, proizvodnjom semenskih kultura, a u svom sastavu ima i centar za doradu ratarskih i povrtarskih kultura.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here