Igor Mirović :”Okupljanje mladih iz zemalja zapadnog Balkana je jedan od preduslova za stvaranje zajedničke evropske budućnosti”

0
85

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je okupljanje mladih iz zemalja zapadnog Balkana i njihov dijalog, jedan od preduslova za stvaranje zajedničke evropske budućnosti.

Premijer pokrajinske Vlade Igor Mirović je na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen 3. Regionalni forum mladih, koji će od 29. juna do 1. jula biti održan u Novom Sadu, istakao da „za nas postoji jedan put, a to je zajednički put evropske budućnosti i upravo je na mladim generacijama, koje su oslobođene predrasuda i stega prošlih vremena, da se povezuju i utvrđuju novi modeli saradnje“

„Ovo okupljanje značajno je iz mnogo razloga i zbog toga će Pokrajinska vlada i u budućnosti podržavati ovaj forum“, naglasio je predsednik Mirović.

“Budućnost Evrope i zapadnog Balkana je u međusobnom dogovoru mladih generacija, koje moraju biti garant mira u budućnosti“, rekao je potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji Aleksadnar Simurdić i dodao da će ovogodišnji forum okupiti oko 200 mladih profesionalaca, predstavnika univerziteta, civilnog sektora i privrede.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je tom prilikom da je veoma značajno što mladi preduzimaju inicijativu i odgovornost u ovom procesu, te dodao da je ponosan što je upravo Novi Sad, Omladinska prestonica Evrope 2019. godine, mesto tog okupljanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here