Održan drugi sajam ženskog preduzetništva,pod nazivom „Izroni“.

0
113

Sajam ženskog preduzetništva,pod nazivom „Izroni“,  održao se drugu godinu za redom, u Kristalnoj dvorani.

Drugu godinu za redom, žene preduzetnice se predstavljaju na sajmu pod nazivom „Izroni“. Idejni tvorci su Udruženje poslovnih žena „Sofija“ i Grad Zrenjanin, koji je dao podršku razvoju i ostvarenju ovakvog vida predstavljanja.

Shvatili smo da žensko preduzetništvo ima perspektivu i da je to jedan segment privrede u koji treba ulagati i razvijati ga, poručila je Željka Milošević, zamenica pokrajinskog sekretara za finansije.

Udeo “ženskih preduzeća” u ukupnom broju malih i srednjih preduzeća u Srbiji je 31,7 odsto, skoro polovina osnovanih ženskih biznisa nakon izvesnog vremena se ugasi, a najveći problem predstavlja likvidnost, teži pristup tržištu i lancima dobavljača. Neke analize pokazuju da žene u preduzetništvo uglavnom “ulaze” iz nužde, stopa gašenja ženskih preduzeća u Srbiji je znatno veća (47 odsto) nego što je to slučaj kod poslova koje pokreću muškarci (38 odsto). Potrebno je više podsticajnih mera kako bi se pomoglo žensko preduzetništvo, poboljšali uslovi finansiranja, a usvajanje Zakona o mikrofinasiranju važno je jer bi to pomoglo jer su ženski biznisi baš u 90 odsto slučajeva mikro- biznisi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here