Završni deo projekta “Ples za treće doba” realizovan je u prostorijama dnevnog boravka Gerontološkog centra Zrenjanina

0
214

Završni deo projekta “Ples za treće doba” realizovan je u prostorijama dnevnog boravka Gerontološkog centra Zrenjanina. Više od 30 štićenika ove ustanove, u prethodnih mesec dana imalo je priliku da se zabavi, ali i nauči sve svetski poznate plesove.

Takozvano, treće doba, i zasigurno, svi koji su u njega zašli, složiće se da je lepo, da imaju više vremena za sebe, da uživaju. I neretko, ovo je upravo vreme kada se ljudi okreću ka sebi, svom zdravlju i fizičkoj spremnosti. „Ples za treće doba“, zapravo je naziv projekta koji je realizovan u saradnji Gerontološkog centra Zrenjanina i kompanije Viner štediše, a uz veliku pomoć plesnog kluba „Vračar“. Naime, više od 30 korisnika dnevnog boravka Gerontološkog centra, u proteklih mesec dana učestvovalo je u ovom projektu, učilo da pleše.. tango, valcer, ča ča ča, rumba, samba.. kažu da im više ništa nije strano.

Kompanija Viner štediše pokrenula je ovaj projekat u želji da ovoj populaciji pruži dodatnu potporu. Cilj je da se projekat ubuduće realizuje i u ostalim gradovima Srbije.

Klub za stara i odrasla lica pri Gerontološkom centru omogućava ljudima u trećem životnom dobu da koriste različite sadržaje i aktivnosti. Cilj je da im to treće doba bude što lepše i kvalitetnije a da ostanu što duže u svojim kućama.

Aktivnost je ključna, a kada ona podrazumeva i kreativnost, onda je krajnji rezultat obostrano zadovoljstvtvo, kako učesnika, tako i instruktora.

Osim što pomaže osobama u trećem životnom dobu, osiguravajuća kuća Viner štediše podržava projekat „Sportom protiv dijabetesa“, pomaže deci sa problemima u razvoju, ali i mlade umetnike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here