10. regata “Vode Vojvodine”

0
136

Deseta po redu regata “Vode Vojvodine” doplovila je i do našeg grada. Uz podršku grada Zrenjanina i Turističke organizacije oko 85 brodova dočekano je na priobalju kod zrenjaninske Pivnice.

Regata “Vode Vojvodine” je jedna od najvećih rekreativnih plovidbi u našoj zemlji i ove godine se održava od 22. juna do 1. jula, kada će oko 85 brodova ploviti na kružnoj putanji Dunavom i Tisom, bačkim i banatskim kanalima.

Regata „Vode Vojvodine“ 2018 na svojoj ruti spaja Dunav i Tisu, bačke i banatske kanale na 230 km dugoj plovidbi sledećom rutom: Novi Sad – Titel – Zrenjanin – Klek – Novi Bečej – Bečej – Srbobran – Kulpin – Novi Sad.

Oko 85 jahti, sa oko 250 ljudi, od kojih oko 40 dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta pristalo je i u našem gradu proteklog vikenda.

Iz godine u godinu, interesovanje za ovakav vid rekreacije raste i ona je postala jedna od najvećih organizovanih rekreativnih višednevnih plovidbi u Srbiji, a interesovanje prevazilazi i granice naše zemlje, te se kao učesnici pojavljuju i gosti iz okolnih zemalja – Hrvatske, Slovenije, Austrije.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here