Begej fest 7. put održan u našem gradu

0
200

Takmičenje duvačkih orkestara pod nazivom Begej fest održano je sedmi put u Zrenjaninu.

Sedmo međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest” i Peta regionalna konferencija WASBE za centralnu i istočnu Evropu  održani su od 22. do 24. juna, u Zrenjaninu. Takmičili su se vrhunski orkestri iz pet država: Poljske, Češke, Mađarske, Ruminije i Srbije, koji su izvodili kompozicije različitih karaktera i žanrova: zabavna, džez, narodna, klasika… Na konferenciji su učestvovali predstavnici sedam država: Mađarske, Rusije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Begej fest otvoren je u petak, 22. juna, u Kulturnom centru nastupom orkestrom MUP-a Srbije. Direktor WASBE-a za Srbiju, prof.Branislav Gagić o Begej festu i WASBE konferenciji je rekao sledeće:

Podršku kulturnim dešavanjima u našem gradu pružio je i Grad Zrenjanin. Otvaranju Begej festa je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Pre otvaranja obratila se i Dragana Jovanović, dirigent orkestra policije Republike Srbije. Ona je pre svega prokomentarisala kako je biti dirigent velikog orkestra kao što je orkestar policije.

U narednim minutima pogledajte nastup orkestra policije Republike Srbije koji je otvorio sedmi Begej fest.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here