Pokret obnove kraljevine Srbije u Zrenjaninu, obeležio je svoju slavu, Vidovdan i to u prisustvu velikog broja zvanica.

0
183

Pokret obnove kraljevine Srbije u Zrenjaninu, obeležio je svoju slavu, Vidovdan i to u prisustvu velikog broja zvanica.

Vidovdan, jedan od najvažnijih dana zbog događaja u srpskoj istoriji. Pre više od jednog veka, tačnije tek 1892. godine, Srpska pravoslavna crkva je Vidovdan prvi put unela kao praznik u svoje kalendare, stavljajući ga u zagradu iza proroka Amosa i kneza Lazara, čije je kultove negovala. Veliki broj porodica proslavlja Vidovdan, al i organizacije. Pokret obnove kraljevine Srbije, obeležio je Vidovnad u prostorijama gradskog odbora uz prisustvo velikog broja zvanica.

Za mir i blagostanje, ali i za Zrenjanin zbog kojeg ćemo se ponositi, ključna je poruka predsednika GrO POKS, Ljubomira Stanisavljeva.

Ove godine, čast kumstva, pripala je mesnom odboru iz Srpskog Itebeja.

Zvanice iz javnog, kulturnog i političkog života Zrenjanina bile su prisutne na obeležavanju ove svečanosti. Prijatelji iz vladajuće koalicije, ali i predstavnici Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i ostalih partija bili su prisutni. Jak Zrenjanin, privredno i ekonomski stabilan, grad koji će biti primer ostalima, to je želja nas u POKSU, i težićemo ka tom cilju, poruka je sa ovog skupa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here