Bora Đorđević je dao podršku KTV televiziji

0
285

Glavna i odgovorna urednica KTV televizije iz Zrenjanina Danica Radić obratila se javnosti , strukovnim udruženjima kao i stranim ambasadama ukazujući na ogromne pritiske koje naš medij trpi od naprednjačke vlasti, zbog čega je i njegova budućnost ugrožena. Podršku KTV Televiziji daju poznate javne ličnosti , a među prvima podršku je dao I najpoznatiji domaći roker Bora Đorđević

Pažnju medijske ali i društvene javnosti u našoj zemlji poslednjih dana zaokuplja slučaj KTV Televizije zbog neprimerenih,ucenjivačkih i antidemokratskih pritisaka aktuelne vlasti na rad i na uređivačku politiku našeg medija. Reč je o pritiscima iz vrha Srpske napredne stranke usmerenim na finansiranje rada KTV Televizije ali i o konkretnim zahtevima šefa BIA Bratislava Gašića da televizija promeni vlasnika ’’ jer u suprotnom KTV Televizija neće dobiti ni jedan jedini dinar iz opštinskog budžeta’’. Uz  tzv. ‘’projektno finansiranje medija’’ koje je u Srbiji postalo  jedna velika prevara, kao i uz činjenicu da iz vrha SNS-a stižu spiskovi u lokalne samouprave kom mediju da se dodeli koliko sredstava’’ dolazi se do situacije u kojoj je nemoguće dalje funkcionisanje nezavisnog medija kakav je 25 godina naša medijska kuća – KTV Televizija. Brojnim reakcijama na novonastalo stanje oko KTV Televizije među prvima se pridružio i legendarni domaći roker Bora Đorđević koji je ovim povodom rekao.

(Moja drugarica Dana se celog života muči sa KTV televizijom da napravi od nje pristojnu televiziju, i napravila je pristojnu televiziju od toga. Evo sad kad sam došao na snimanje nisam mogao da je prepoznam, toliko se muči da se prepolovila, omršala potpuno, i ne treba dirati KTV televiziju, to je jedna televizija koja ima znaimljiv program, traje već 25 godina. Ja sam bezbroj puta učestvovao u raznim emisijama, mislim da bi gospodin Drecun mogao isto nešto da kaže u korist Dane i KTV televizije i on je bio jedan od zanimljivijih gostiju koji su gostovali ovde u Zrenjaninu na KTV televiziji. U svakom slučaju, pustite Danu da radi, demokratija je, je li  tako?!)

Demokratija vlada u Srbiji kako navodi Bora Đorđević. Ali ono što je nesporno je činjenica da po nalogu Bratislava Gašića mnoge lokalne televizije po Srbiji kupuju naprednjaci, a gubitke koje prave pokriva lokalna samouprava.

Televizije koje profesionalno i nepristrasno izveštavaju, SNS uništava tako što ucenjuju komitente da ne sarađuju sa televizijama koje nisu pod njihovom kontrolom i što naređuje svojim lokalnim samoupravama da takvim televizijama, poput KTV-a, ne uplati za izvršene usluge medijskog praćenja ni jedan jedini dinar, dok svojim kupljenim televizijama pokrivaju gubitke i do 155 miliona dinara, kao što je učinjeno sa televizijom Kragujevac- navela je u obraćanju javnosti glavna i odgovorna urednica KTV Televizije Danica Radić.

Vlasnik kragujevačke tv-stanice je Kruševljanin Radoica Milosavljević, koji je 2015. godine kupio osam srpskih medija, od kojih su dva, u međuvremenu ugašena, jedna privatizacija je poništena, a ni u jednoj nije obavljeno obavezno investiranje.

U to vreme se u javnosti govorilo da je kupovinu obavio za račun visokog funkcionera SNS-a, takođe Kruševljanina Bratislava Gašića, ali je on demantovao da ima bilo kakve poslovne veze sa Gašićem. Milosavljević je jednom prilikom ispričao, kako navodi sajt Istinomer, da je  jedina veza između Gašića i njega‚‚ što su iz istog sela. ‚‚  Jedini zaključak ovom prilikom je : Ko će kome ako neće svoj svome!

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here