Bora Đorđević: “Kada je reč o suzbijanju narkomanije u našoj zemlji možda bismo posle poslednjih događaja kada su od prekomerne doze narkotika umrla tri tinejdžera mogli da sledimo put Kine”

0
373

Kada je reč o suzbijanju narkomanije u našoj zemlji možda bismo posle poslednjih događaja kada su od prekomerne doze narkotika umrla tri tinejdžera mogli da sledimo put Kine i da mnogo strožije kažnjavamo rasturače droge – rekao je vođa grupe Riblja čorba Bora Đorđević

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je hitno formiranje timova za borbu protiv narkomanije u Srbiji. Timovi će biti sastavljeni od stručnjaka koji će obilaziti osnovne i srednje škole i držati deci predavanja o narkomaniji i njenim posledicama. U poslednjih nedelju dana troje tinejdžera je umrlo od prekomerne doze narkotika koji se masovno diluju po splavovima, kafićima ili ispred škola. Da li je ova najava ministra dovoljna ili treba preduzeti oštriju akciju na svim nivoima društva kako bi se stalo na put ovoj pošasti? Odgovarajući na ova pitanja osnivač i vođa grupe Riblja čorba Bora Đorđević je naglasio da je najava ministra dobra vest ali da bi trebalo ići i dalje.

Smrti tri mlade osobe su vesti koje su uznemirile sve od roditelja pa do stručnjaka, policije  i  političara. Ministarstvo zdravlja je kako se napominje  u stalnoj trci otkrivanja opasnih supstanci, koje se otkrivaju i stavljaju na listu zabranjenih, ali da su oni koji ih prave „uvek neki korak ispred“. Crni niz preti da se nastavi jer se na ulicama pojavio novi ekstazi koji se pravi u kućnim uslovima, mešanjem, i kako kažu stručnjaci predstavlja čist otrov.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here