Dnevni centar Alternativa

0
419

U dnevnom centru “Alternativa” trenutno boravi 12 korisnika, a sa njima radi stručno osoblje, sve u cilju njihove socijalizacije i poboljšanja psiho fizičkog stanja.

Dnevni centar “Alternativa” je namenjen deci i omladini koji zbog svog psihičkog ili fizičkog invaliditeta nisu do sada bili uključeni ni u jedan vid socijalne zaštite, a cilj je da im se omogući dnevno zbrinjavanje, kao i stručna pomoć fizioterapeuta i vaspitača.

Dnevni centar za decu i omladinu sa invaliditetom “Altrernativa”, u naselju “Berbersko”. Prema oceni osoblja, korisnici dobijaju najviše na planu socijalizacije kroz međusobnu interakciju i odnose sa širim društvenim okruženjem. U tu svrhu, redovno se organizuju obrazovno-vaspitne i rekreativne aktivnosti, ali i fizioterapijske vežbe, radi ublažavanja i usporavanja razvojnih smetnji, kao i poboljšanja motoričkih sposobnosti, govora i manipulativnih veština. U “Alternativi” rade fizioterapeut, vaspitač, medicinska sestra i pratilac, a za prevoz korisnika Centra obezbeđeno je specijalno vozilo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here