Miloš Jovanović o priznavanju Kosova

0
110

Priznavanjem Kosova ne bi se postiglo  ono što se očekuje u našoj zemlji, već bi posle tog  priznavanja  na red došli i brojni drugi problemi, pre svega geopolitičke prirode – ocenio je predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

U nedavnom razgovoru za Glas Amerike govoreći o situaciji na Kosovu predsednik Demokratske stranke Srbije  Miloš Jovanović ocenio je ’’da cilj očuvanja zamrznutog konflikta na Kosovu i Metohiji nije rat već demografsko i ekonomsko jačanje Srbije. Takođe je  istakao da bi rešavanje kosovskog pitanja u aktuelnoj situaciji, u kojoj pregovori ne idu na ruku Beogradu, predstavljalo potencijal za neke buduće sukobe.’’ Lidera Demokratske stranke Srbije pitali smo kako vidi dalju perspektivu očuvanja zamrznutog konflikta i koliko on može u budućnosti izmeniti situaciju u korist Srbije. Miloš Jovanović je odgovarajući na ova pitanja rekao da zamrznuti konflikt može pružiti mnogo, objašnjavajući i razloge za takav svoj stav.

Predsednik Demokratske stranke Srbije nedavno je povodom najava iz vrha vlasti da bi konačnu reč o statusu  Kosova I Metohije mogli da daju građani na referendumu, izjavio da  “nije najjasnije šta bi vlast htela da postavi kao pitanje o referendumu. Zna se da kakvo god ono bilo – ne sme biti protivustavno. Pored toga, teško je zamisliti da je u ovakvim medijskim uslovima bilo kakav referendum opšteprihvatljiv”, rekao je Miloš Jovanović .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here