Iranska delegacija posetila specijalnu bolnicu Rusanda

0
165

VIŠEČLANA IRANSKA DELEGACIJA NA ČELU SA PREDSEDNIKOM IRANSKOG TRGOVINSKOG CENTRA ZA BALKAN, DOKTOROM SAIDOM HOSEINIJEM , POSETILA JE BANJU “RUSANDA” U MELENCIMa.

Dr Said Hoseini je  sa svojim saradnicima ,posetio specijalnu bolnicu za rehabilitaciju banja ” Rusanda” i tom prilikom nije krio svoje oduševljenje kapacitetima koje ova ustanova ima, posebno lekovitošću peloida, blata, jedinstvenom, ne samo u našem regionu, već i u svetu, i izneo svoja očekivanja o daljoj, budućoj poslovnoj saradnji Islamske Republike Irana i naše na daleko čuvene, banje ” Rusanda, sa posebnim akcentom na zdravstvo i turizam, kao i potencijalnim investicijama.

Vršilac dužnosti direktora banje Rusanda, Dr Zorica Ćulibrk,je  tokom juna meseca  imala   susrete sa predstavnicima Islamske Republike Iran u Privrednoj komori Srbije, i tada je već dogovoreno da iranski predstavnici ,posete Melenci i upoznaju se sa potencijalima i kapacitetima, koje pruža  specijalna bolnica za rehabilitaciju“ Rusanda”. Dr Ćulibrk je svoje  goste  iz Irana , tokom obilaska čitavog bolničkog kompleksa upoznala sa kapacitetima koje bolnica pruža svojim korisnicima, terapijama koje se primenjuju u lečenju mnogih bolesti, ali I govorila o načinu I procesu primene blata iz jezera, njegovoj specifičnoj strukturi I lekovitim svojstvima,  kao i investicijama koje  bolnica planira u narednom periodu , i mogućnostima  potencijalne saradnje dveju država.

Ukupan kapacitet banje je 306 komfornih  postelja, a postoji i mogućnost proširenja za još oko dvadesetak postelja, a s obzirom da sezona banjskog lečenja i turizma traje tokom cele godine, zainteresovani mogu blagovremeno sebi obezbediti smeštaj.

U okviru ove posete, iranska delegacija  je sa predstavnicima lokalne samouprave  i rukovodstvom banje, na radnom sastanku postigla konkretne dogovore , prvenstveno o dolasku i lečenju iranskih turista , ali proširenju dalje  saradnje  sa Islamskom Republikom Iran.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here