Josip Bogić o kriminalnim obračunima u Beogradu

0
1235

Obračuni I ubistva u beogradskom podzemlju poslednjih godina pokazuju da su ona izvršena od strane profesionalaca – ocenio je  penzionisani pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Josip Bogić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom tvrdnji pojedinih medija da spisak kriminalnih ubistava u Srbiji postaje sve duži, saopštilo je da je 2016.g. godine u Srbiji bilo 76 krivičnih dela ubistava. To je, kako je  istaknuto, najmanji broj u poslednjih, skoro 30 godina.

Iz MUP-a  navode da u Srbiji ima mnogo manje ubistava u odnosu na mnoge razvijenije zemlje Evrope. Kada je reč o ubistvima koja su posledica kriminalnih obračuna, ocenjuje se da su istrage veoma složene i da ih nije moguće završiti za nedelju dana, ali se ističe da policija intenzivno radi na svim tim slučajevima. Kao što vidimo u poslednje vreme, ubistva i teška krivična dela izvršavaju se sve učestalije i bezobzirnije. Koliko se građani  Srbije u ovom trenutku posle svih dešavanja zaista mogu osećati bezbedno? Josip Bogić , penzionisani pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala istakao da se u poslednje vreme u kriminalnom miljeu nešto dešava.

Ono što zabrinjava jeste činjenica da od 2012.g. broj ubistava kontinuirano raste. Prema ocenama stručnjaka za bezbednost, očigledno je da su sva počinjena ubistva dobro isplanirana i koordinisana, a  vođe kriminalnih klanova za te poslove angažuju  uglavnom plaćene ubice  sa ovih prostora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here