Vučić sa predstavnicima EU o daljem toku pregovora sa Prištinom

0
108

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje u Briselu u novoj rundi razgovora o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zgradu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu, gde će se najpre sastati sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini.

Nakon odvojenih sastanaka sa delegacijama Beograda i Prištine Mogerini će učestvovati na zajedničkom trilateralnom sastanku u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Iz Evropske unije  je najavljeno da će tokom današnje runde razgovora na visokom političkom nivou biti razmatran napredak u radu na sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da će se planirati naredni koraci kako bi se taj rad intenzivirao.

U delegaciji Beograda pored predsednika Srbije nalazi se i šef Kancelarije za Kosovo I Metohiju Marko Đurić, dok je delegacija Prištine došla u ”punom sastavu”, pored kosovskog predsednika Hašima Tačija tu su i premijer Ramuš Haradinaj i predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji. Portparolka šefice EU diplomatije Maja Kocijančić najavila je mogućnost da se posle trilateralnog sastanka Vučića, Tačija i Mogerini rad nastavi „u različitim formatima“, uključujući i prisustvo direkorke za Zapadni Balkna u Evropskoj službi za spoljne poslove Angeline Ajnhorst.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here