U regionalnoj privrednoj komori zrenjanin održan je sastanak sa ekonomsko-trgovačkom školom “Jovan Trajković”

0
92

U regionalnoj privrednoj komori zrenjanin održan je sastanak sa ekonomsko-trgovačkom školom “Jovan Trajković” , vodećim zrenjaninskim trgovinskim kompanijama, gomeksom, bb trejdom i ogrevom,nakon čega je potpisan ugovor o izvođenju praktične nastave u privrednom društvu između škole i kompanija za profil trgovca u dualnom obrazovanju u školskoj 2018 / 2019 godini

Privredna komora kao posrednik između države, privrede Srbije i obrazovnog sistema u našoj zemlji ,za školsku 2018/2019 godinu,uvela je potpuno nova zanimanja i profile u sistem obrazovanja , za razliku od pre desetak godina. Planom za narednu  školsku  godinu , planirano je uvođenje dualnog obrazovanja i njegova primena u praksi za jedan od tridesetak obrazovnih profila.

Kompanija Gomex je sa ekonomsko -trgovinskom školom potpisala sporazum o dualnom obrazovanju,što je samo nastavak procesa primene dualnog obrazovanja koji je otpočeo pre više od godinu dana. Gomeks  kao privatna  i društveno odgovorna  kompanija , potpisala je  ugovor sa deset učenika, kao pilot program za ovu školsku godinu.

Ogrev, kompanija koja posluje u okviru Keramika Jovanović grupe, takođe je prepoznala značaj ovog  projekta  i potpisala ugovor za dva učenika u dualnom obrazovanju.

Ekonomsko-trgovinska škola “Jovan Trajković”, je primenu dualnog obrazovanja uvela još prošle godine, i ostvarila saradnju sa dve kompanije .

Program dualnog obrazovanja koje se uvodi u naš obrazovni sistem i stručna praksa, koja je bila u primeni više decenija, ne razlikuju se po mnogo čemu, a koje su to novine, nešto više rekla je direktorka Dragoslava Golušin

Na području grada Zrenjanina i okolini broj učenika koji se upisuje u ekonomsku školu,  je u odnosu na  prethodne godine, manji  za oko dve stotine ali je potražnja za trgovcima i stručnom  radnom snagom  mnogo veća, u odnosu na broj upisanih đaka. Ove godine  je za smer trgovca u dualnom obrazovanju, koji  traje 3 godine, upisano samo tridesetoro dece, iako je potražnja bila mnogo veća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here