Vuk Radojević uručio je 196 ugovora u vrednosti od 247 miliona dinara korisnicima koji su dobili subvencije za nabavku protivgradnih mreža

0
253

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević uručio je 196 ugovora u ukupnoj vrednosti oko 247 miliona dinara korisnicima koji su dobili subvencije za nabavku protivgradnih mreža i za podizanje plastenika.

Ugovori za nabavku protivgrdanih mreža i elemenata za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja, potpisani su sa 136 poljoprivrednika. Ukupna vrednost investicije je oko 211 miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu obezbedio 121,4 miliona dinara, dok je učešće poljoprivrednika oko 90 miliona dinara.

Subvencije za podizanje novih oko 50.00 kvadratnih metara plastenika dobilo je 60 vojvođanskih poljoprivrednika. Ukupna vrednost investicije iznosi 35,3 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 24 miliona dinara, a učešće korisnika je 11,2 miliona dinara.

„Po ovoj konkursnoj liniji, u ovoj godini smo potpisali 99 ugovora, u ukupnoj vrednosti od 71 milion dinara, sa učešćem Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu od 48 miliona dinara“, naglasio  je sekretar Radojević i dodao da će realizacijom tih investicija biti obezbeđeno novih 104 hiljade kvadratnih metara plastenika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here