Predstavnici lokalne samouprave obišli OŠ ,,2.oktobar”

0
249

Predstavnici lokalne samouprave su na poziv rukovodilaca OŠ ,,2.oktobar” iz Zrenjanina posetili školu i tom prilikom upoznali su se sa nedostacima uočenim na školskoj zgradi, kao i u učionicama, ali i mogućnostima za njihovo saniranje do početka školske godine.

Na zgradi osnovne škole „ 2. Oktobar„ koja je izgrađena  još 1960. godine  sve do danas, nisu rađena veća investiciona ulaganja. Zbog zuba vremena i ravnog krova koji je vremenom popucao, na plafonima i zidovima tri kabineta na drugom spratu, pojavile su se vlažne površine. Na poziv direktorke škole Sanje Gerbeš, predstavnici lokalne samouprave prilikom obilaska škole uverili su se u stanje učionica  kao i oštećenost  plafona i električnih instalacija. Iznos od 5 milona dinara, koji je obezbeđen iz budžeta grada, biće dovoljan da se sanira sva nastala  šteta, kako bi đaci od 1.9. mogli bezbedno da borave  u renoviranim učionicama.

Problemi sa prokišnjavanjem plafona, kako navodi direktorka Sanja Gerbeš pojavili su se pre godinu i po dana, u manjoj meri, da bi se poslednjih nekoliko meseci, prokišnjavanje proširilo i na ostale učionice i hodnike, kada je građevinska inspekcija izdala zabranu rada u oštećenom  delu škole. Ona je dodala  i da u dvorištu škole, takođe postoji veliki problem sa pločama koje se sležu i najavila da će on uskoro biti rešen i samim tim bezbednost dece neće biti ugrožena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here