Borislav Novaković dao podršku KTV televiziji

0
333

KTV televizija nije opoziciona televizija ona je objektivna i televizija koja se profesionalno ponaša  što znači da na KTV ima mesta i za drugog i za drugačije- izjavio je u poruci podrške radu KTV televiziji  predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.

‚‚U programima KTV televizije uvek je bilo mesta i za vlast i za opoziciju i u emisijama te televizije uvek su mogli da se čuju stavovi različitih stranaka . Zbog toga i dajem podršku ovoj televiziji jer želim da i u Zrenjaninu postoji tračak slobode‚‚-  naveo je pored ostalog u poruci podrške KTV-u predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.

Inače Narodna stranka ocenila je u svom nedavnom saopštenju da se medijske slobode u Srbiji pod vlašću Srpske napredne stranke  neprekidno urušavaju po svim međunarodno priznatim kriterijumima i da su pritisci na novinare sve veći. ‚‚Srbija je na listi medijskih sloboda samo u poslednjih godinu dana pala za 10 mesta, dok je Evropska komisija u svom godišnjem izveštaju o Srbiji istakla da politički i ekonomski uticaji na medije predstavljaju razlog za zabrinutost te da nije ostvaren nikakav napredak u slobodi izražavanja – navedeno je u saopštenju. ‚‚ Minulu godinu obeležili su ne samo verbalni i fizički napadi na novinare, čak i na inauguraciji predsednika Srbije, već i blokade računa medijskih kuća i dramatične zloupotrebe u sistemu projektnog finasiranja’’ – istakla je Narodna stranka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here