Dragan Đilas govori o investicijama u Beogradu

0
121

Kao što za prethodne 4 godine naprednjačka vlast ništa značajno nije uradila za Beograd, tako ni u naredne 4 godine ništa značajnije u Beogradu neće biti ponuđeno građanima glavnog grada – izjavio je nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Aktuelna vlast u Beogradu često poredi svoje planove razvoja sa onime što nije ili je, pod navodnicima, ‚‚loše urađeno’’ u glavnom gradu do dolaska naprednjaka na vlast. Najsvežiji primer je  slučaj Pazl grada  na Banjici, koji je završen 2009.godine i koji je koštao nešto više od 29 miliona dinara. Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da je “Pazl grad”, kao najveća investicija DS, započeta u vreme kampanje 2008. godine, radio svega tri-četiri meseca, a da je za njegovu izgradnju potrošeno oko 350.000 evra budžetskih sredstava. Takođe je rekao da je procedura nabavke i izvođenja radova sprovedena  na nezakonit način, da Pazl grad  nikada nije dobio upotrebnu dozvolu iz bezbednosnih razloga itd. Umesto Pazl grada najavljena je izgradnja parkinga sa 75 parking mesta. Zbog čega SNS želi da omalovaži sve ono što su prethodnici u Beogradu radili i gradili i šta je glavni razlog za ovakav stav vladajuće stranke? Na ova pitanja odgovore je dao nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Grad Beograd je u poslednje četiri godine, kako se procenjuje  smanjio investicije iz budžeta u razvoj grada na oko 80 miliona evra godišnje, što je dva do tri puta manje u odnosu na period između 2008. godine i 2012. godine, kada su u proseku investicije bile oko 200 miliona evra. Fiskalni savet je sredinom prošle godine izrazio zabrinutost zbog pada investicija i istakao da je Beogradu potreban novi investicioni zamah. Ukazano je da Beogradu nedostaju elementarni uslovi za život, pre svega priključenje na vodovodnu mrežu, kako bi se građanima obezbedila voda za piće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here