Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je vanredni inspekcijski nadzor svih mostova u Srbiji dužih od 100 metara

0
113

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je vanredni inspekcijski nadzor svih mostova u Srbiji dužih od 100 metara.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović  naložila je vanredni inspekcijski nadzor svih drumskih i železničkih mostova  koji će obaviti  tim koji će činiti stručnjaci iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i preduzeća iz drumskog i železničkog saobraćaja.

Predmet kontrole i provere biće mostovi na putevima i prugama u Srbiji koji su građeni pre više decenija, a koji su u međuvremenu sanirani ili rekonstruisani.
Cilj vanrednog inspekcijskog nadzora biće kontrola kako potrebne dokumentacije, tako i konstrukcije mostova.

Javna preduzeća “Infrastruktura Železnice Srbije” i “Putevi Srbije”, u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima, redovno kontrolišu sve mostove na prugama, auto-putevima i regionalnim putevima, navedeno je  u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here