Kao građani Beograda pa i Srbije jako dugo ćemo plaćati rate, penale i cenu onoga što predstavlja projekat Beograd na vodi – izjavio je nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas

Na sednici Skupštine Beograda odbornik Nikola Jovanović, tražio je  da se dnevni red dopuni i da odbornici raspravljaju o „Beogradu na vodi“ i upitao koliko smo prihodovali od izgradnje dve stambene zgrade. Kritikovao je i to što je centar Beograda postao privatna svojina. „Mi nismo protiv toga da se investira u Savskom amfiteatru, ali smo protiv toga da se 120 hektara najboljeg i strateškog gradskog zemljišta bez nadoknade prenese privatnom licu iz Abu Dabija koje je uložilo samo 45 miliona evra i da u toj zajedničkoj firmi Beograd i Srbija imaju samo 32 odsto vlasništva“. Da li se može reći da je  Beograd na vodi propala investicija i koliko će na kraju čitave priče građane Beograda i Srbije koštati ovakav jedan projekat –  u ekonomskom, političkom i u svakom drugom smislu?  Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da je osnovni problem projekta Beograd na vodi koliko to košta i ko je vlasnik Beograda na vodi.

 

Izgradnja prve stambene zgrade u „Beogradu na vodi“ je završena i ona je 14.jula svečano otvorena, u prisustvu predsednika Repulike i drugih zvanica, nakon čega će početi useljavanje prvih stanara. Projekat „Beograd na vodi“, realizuje se na ukupno milion kvadrata, sa 6.000 stanova, u kojima će živeti 14.000 ljudi, dok će 12.000 ljudi raditi u tom delu grada.