Komentarišući zaplenu 23 tone švercovanog mesa namenjenog tržištu Srbije, predsednik Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikola Aleksić je izjavio da to ne treba da čudi

0
182

Komentarišući zaplenu 23 tone švercovanog mesa namenjenog tržištu Srbije, predsednik Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikola Aleksić je izjavio da to ne treba da čudi jer već dve godine na graničnim prelazima nemamo odgovarajuće fito I sanitarne službe koje bi kontrolisale kakva se hrana uvozi u našu zemlju.

Policija Jagodine je 11. avgusta u saradnji sa Upravom carine pronašla i zaplenila 23 tone švercovanog mesa, koje je trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji. Uprava za veterinu  je navela da su “na određenim pakovanjima uočene deklaracije objekata iz Brazila, od kojih su neka pakovanja još uvek bila u roku trajanja, a nekima je istekao rok i više od šest meseci. Očigledno je da se priča o sumnjivim pošiljkama mesa za koje se ne zna odakle potiču, pa se tako ne zna da li su životinje  hranjene antibioticima i genetski modifikovanom hranom, a reakcije nadležnih nema ili su one mlake i blage. Na koji način se  ovakve pojave mogu suzbiti i da li ima pre svega političke volje da se ovakve situacije  ne ponavljaju, glasilo je pitanje koje smo postavili predsedniku Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikoli Aleksiću.

Meso koje je zapljenjeno u Ćupriji je prema uputstvu Uprave za veterinu već uništeno. Najviše mesa u Srbiju se inače  uvozi iz država  Evropske unije i manje količine iz CEFTA država, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here