Srpska radikalna stranka najoštrije je osudila hapšenje studentkinje iz Beograda Sare Vidak koje se nedavno odigralo u Crnoj Gori. Radikali su podsetili da to nije prvi slučaj terora nad građanima Republike Srbije.

Srpska radikalna stranka je od nadležnih državnih organa „zatražila da odlučnije brane interese državljanke Republike Srbije Sare Vidak koja je uhapšena u Crnoj Gori i da hitno donesu odluku o prekidu svih diplomatskih odnosa sa Crnom Gorom, sve dok optužnica protiv Sare Vidak ne bude ukinuta, a ona bezbedno vraćena u našu državu.„

U saopštenju Srpske radikalne stranke koje je izdato tim povodom podseća se da se „Sara Vidak tereti za krivično delo napad na službeno lice prilikom obavljanja službene radnje, tačnije, za fizički napad na sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Devojci koja je lažno optužena za napad koji se nije ni dogodio svakodnevno se krše brojna prava: tužilac ju je tokom saslušanja primoravao da prizna krivicu, snimak navodnog napada se prikriva, a ona je zatvorena u Spužu sa najokorelijim kriminalcima. Ovaj slučaj predstavlja očiglednu zloupotrebu sudstva, zbog čega smo ubeđeni da Sara Vidak u Crnoj Gori ne može imati pravično suđenje. Nakon što su je u svojim izjavama unapred osudili državni organi Crne Gore, Sudski savet, ministar pravde Crne Gore i predsednik Vrhovnog suda Crne Gore, ne može se očekivati da u toj državi postoji i jedan nezavisni sudija koji će smeti da presudi u njenu korist- istakla je Crpska radikalna stranka.

U saopštenju je dalje navedeno „da hapšenje Sare Vidak nije prvi slučaj terora crnogorskog režima nad građanima Republike Srbije. Predsednik Srpske radikalne stranke, prof. dr Vojislav Šešelj, još 1994. godine proteran je iz Crne Gore nakon iznošenja kritika na račun mafijaškog režima Mila Đukanovića. U oktobru 2016. godine, članica Srpske radikalne stranke Branka Milić uhapšena je zbog navodne umešanosti u pokušaj državnog udara u Crnoj Gori. Milićeva je, potpuno nevina, provela godinu dana u zatvoru u Spužu i čak bila prinuđena na dvonedeljni štrajk glađu kako bi se izborila za svoja prava. Jedan broj državljana Republike Srbije, koji su takođe uhapšeni u sklopu režiranog postupka zbog izmišljenog puča, još uvek se nalaze u pritvoru u Crnoj Gori.
Srpska radikalna stranka takođe apeluje na sve građane koji provode svoje godišnje odmore u Crnoj Gori da budu oprezni jer se aktuelni režim ove države brutalno odnosi prema Srbima koje smatra najvećim neprijateljima sopstvene države i izmišljene nacije. Srpski radikali Crnu Goru smatraju srpskom državom i nadaju se skoroj promeni antisrpskog režima Mila Đukanovića koji je otišao toliko daleko da je, uprkos volji većinskog stanovništva, uveo Crnu Goru u NATO pakt i priznao nezavisnost Kosova- navedeno je u saopštenju Srpske radikalne stranke.