Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji , ambasadorom Semom Fabricijem .

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Sem Fabrici su najavili tokom susreta u Predsedništvu Srbije , da će krajem ove nedelje Žeželjev most u Novom Sadu biti otvoren za drumski saobraćaj, u prisustvu komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesa Hana.

Ambasador Fabrici je istakao da je EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju mosta i pristupnih saobraćajnica, jer ovaj most služi boljoj povezanosti u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije i unapredenju poslovanja u Srbiji.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Evropskoj uniji za veliku pomoć u obnovi Žeželjevog mosta, ali i za sve donacije koje pomažu jacanju srpskog društva, a posebno ekonomije.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o napretku procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vucic je istakao da proces pristupanja EU predstavlja ulaganje u mir, stabilnost i sveobuhvatni napredak Srbije i celog regiona. „Srbija je spremna da sa EU radi na sprovodenju svih obaveza u
pregovarackom procesu, posebno onih iz poglavlja 23 i 24”, rekao je predsednik Vucic i izrazio nadu da ce dinamika otvaranja pregovarackih poglavlja u narednom periodu adekvatno pratiti rezultate reformi koje Srbija kontinuirano sprovodi, poput reforme pravosuda i izrade medijske strategije.