Dobija li Zrenjanin uskoro dve pivare?

0
911

U izjavi za KTV televiziju gradonačelnik Zrenjanina izrazio je ličnu želju da Zrenjaninci ponovo počnu da piju zrenjaninsko pivo. Prvi čovek grada na Begeju istakao je da se godinu i po dana vode intezivni pregovori sa više zainteresovanih firmi o pokretanju proizvodnje u zrenjaninskoj pivari.

U svojim navodima gradonačelnik Zrenjanina nije bio precizan da li je u pitanju privatno-javno partnerstvo i da li grad Zrenjanin samo ustupa prostor ili ima ulogu osnivača.

 

Jedan od potencijalnih problema koji bi se mogao javiti oko eventualnog pokretanja proizvodnje je i taj što je Saša Ždrnja još 2011. godine zaštitio brendove piva kao što su „Zrenjaninsko“, „Bečkerečko“ i „Petrovgradsko“.
Na naše pitanje da li je sa Sašom Ždrnjom postignut dogovor, Čedomir Janjić nije imao odgovor.

U telefonskoj izjavi za KTV televiziju Saša Ždrnja je rekao da je krajem 2016.godine započeo pregovore sa jednim stranim fondom o pokretanju proizvodnje brendova Bečkerečkog, Zrenjaninskog i Petrovgradskog piva. Napomenuo je da pregovore vodi on i da grad nema nikakve veze sa tim i dodao je da se o uslovima prodaje dogovara lično on sa budućim vlasnikom.

Gradonačelnik Zrenjanina izjavio je da se godinu i po dana intezivno vode pregovori sa stranim investicionim fondovima o pokretanju proizvodnje u zrenjaninskoj pivari. Identičnu izjavu da od 2016. godine vodi pregovore sa jednim stranim fondom je dao i Sasa Ždrnja.

Povodom ove izjave kontaktirali smo i zamenika gradonačelnika Sašu Santovca kako bi čuli njegov stav u vezi sa ovim, u najmanju ruku, oprečnim izjavama. Upitan da prokomentariše ove navode kao i to da li postoji mogućnost da Zrenjanin uskoro dobije dve pivare do zaključenja ovog priloga, iako nam je obećano, nismo uspeli da dobijemo odgovore.

Po svemu sudeći dogovor između gradonačelnika i gospodina Ždrnje je veoma daleko, a u gradu na Begeju bi uskoro mogle osvanuti dve pivare.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here