Lovci se oprobali u spravljanju gulaša

0
317

Lovačko društvo “Fazan” u okviru održavanja Dana piva, organizovalo je 13. Takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša koje je okupilo učesnike iz brojnih udruženja lovaca iz naše zemlje.

Lovačko društvo “Fazan” iz Zrenjanina u subotu, 1.septembra po trinaesti put bilo je domaćin takmičenja u kuvanju lovačkog gulaša, koje je održano u okviru manifestacije “Dani piva”. Lovci-kuvari iz Beograda, Zrenjanina, Novog Sada, Gornjeg Milanovca, Borče I drugih mesta, od ranih prepodnevnih časova kuvali su gulaš – specijalitet koji često pripremaju tokom ali I van lovne sezone. Predsednik Lovačkog društva “Fazan” iz Zrenjanina, Rajko Ostojić potsetio je da je za lovce najvažnije druženje, a takmičenje u kuvanju gulaša je dobra prilika za to.

 

Rajko Ostojić je istakao da je ova godina za zrenjaninske lovce po mnogo čemu bila uspešna i da je urađeno dosta toga kada je reč o unapređenju lovstva.
Upravnik lovišta u Lovačkom udruženju “Vojvoda Milan Obrenović” iz Gornjeg Milanovca, Zoran Adamović, na takmičenju u kuvanju gulaša učestvovao je već nekoliko puta. On je naglasio i da udruženje iz Gornjeg Milanovca ima dugogodišnju saradnju sa lovačkim društvom “Fazan”.
Milanovčani I njihovo udruženje, iako jedno od većih udruženja lovaca u Šumadiji , nisu zadovoljni stanjem lovnog turizma. Zoran Adamović je objasnio i razloge tog nezadovoljstva.

Samo takmičenje počelo je podelom paketa sa potrebnim namirnicama za spravljanje gulaša, a ubrzo zatim potpaljene su vatre pod kotlićima u kojima se pripremao ovaj specijalitet. Lovac-kuvar iz lovačkog društva ‘’Knićanin’’ iz Knićanina, Milenko Crnjak, rekao je nekoliko reči o tome da li postoji kuvarska tajna kada je u pitanju priprema lovačkog gulaša.

Druženje lovaca-kuvara nastavljeno je tokom poslepodneva kada su proglašeni I pobednici. Treba dodati da lovačko društvo “Fazan” koje je organizovalo takmičenje, broji oko sto članova dok Lovačko udruženje “Zrenjanin” okuplja 23 lovačka društva sa teritorije našeg grada i ima nešto preko devet stotina registrovanih članova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here