Bajaga i Riblja čorba održali koncerte za pamćenje

0
292

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, upriličio je koktel u Gradskoj bašti u okviru manifestacije Dani piva nakon čega su na prepunom Trgu slobode nastupili Bajaga i instruktori kao i legendarni rok bend Riblja čorba.

Tradicionalni svečani prijem i koktel koji gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, priređuje svake godine povodom manifestacije ,,Dani piva’’ okupio je u Gradskoj bašti izuzetno veliki broj gostiju. Među više stotina zvanica našli su se predstavnici političkog, privrednog, kulturnog, obrazovnog, verskog i sportskog života grada kao i predstavnici javnih institucija a i ove godine posebnu čast svojim prisustvom ukazali su predstavnici bratskih i prijateljskih gradova.

Frontmeni grupa, Momčilo Bajagić Bajaga i Bora Đorđević, pozdravili su zvanice na koktelu, a potom su nastupili na prepunom Trgu slobode. Čast da otvori veče svojim koncertom imali su najpre Bajaga i instruktori. Brojni hitovi, koje je ova grupa stvarala godinama, pevali su se puna dva sata uz vraćanje na bis što pokazuje koliko su omiljeni u našem gradu u kojem su nastupali nekoliko puta. Nakon koncerta Bajaga je sumirao utiske i tom prilikom je pohvalio zrenjaninske Dane piva a potom se osvrnuo na novi album koji su nedavno izdali.

 

Atmosferu na Trgu slobode dodatno je zagrejao nastup najpopularnijeg rok benda na ovim prostorima, Riblje čorbe. Zrenjaninci su sa nestrpljenjem čekali početak koncerta kako bi uživali u vanvremenskim hitovima rok muzike. 2018.-a je posebno značajna za članove benda jer upravo ove godine obeležavaju veliki jubilej, 40 godina postojanja. Mnogobrojni hitovi i prepuni koncertni prostori koji su obeležili rad Riblje čorbe dokaz su da njihova muzika ne poznaje granice kao i da se prave vrednosti cene i uvek pronađu put do srca publike. Da su omiljeni i među Zrenjanincima govori činjenica da su u našem gradu rado viđeni gosti. Uoči početka koncerta, Bora Đorđević je obećao Zrenjanincima dobru i kvalitetnu svirku uz predstavljanje novih pesama.

Nakon višečasovnog koncerta Riblja čorba je ispraćena gromoglasnim aplauzom što govori da je ovo još jedan u nizu koncerata koji će legendarna grupa kao i publika sigurno dugo pamtiti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here