Održan prvi zrenjaninski sajam sporta. Pogledajte koji su sve poznati sportisti učestvovali na manifestaciji

0
208

U sportskoj hali Medison održan je prvi zrenjaninski sajam sporta na kome su  sportski klubovi iz našeg grada predstavili svoje programe u cilju što većeg animiranja dece i omladine za bavljenje sportom.

Na prvom zrenjaninskom sajmu sporta u hali Medison, predstavili su se sportisti iz skoro svih sportskih disciplina koje su zastupljene u našem gradu. Manifestacija je započela intoniranjem himne Bože pravde, a potom su se učesnicima sajma obratili državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek kao i predstavnici grada Zrenjanina. U izjavi za medije, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić, podsetio je da je strategija razvoja sporta u Srbiji usvojena pre četiri godine i da pokazuje dobre rezultate.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, naglasio je da mu je bilo zadovoljstvo što se našao na otvaranju ove manifestacije. On je između ostalog podsetio i da je Zrenjanin sportska perjanica Vojvodine i Srbije već decenijama.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek istakao je da je Savez organizovao već ovakve sajmove u mestima širom Srbije sa namerom da još više popularizuje sport među decom i omladinom

 

Naš legendarni rukometaš I rukometni trener Momir Rnić naglasio je da je slika koju je ovom prilikom  pružila hala Medison, siguran znak da će Zrenjanin i u budućnosti biti grad sporta.

Sajmu sporta u hali Medison prisustvovali su nekadašnji sportski šampioni koje je iznedrio Zrenjanin, među kojima su bili i olimpijski šampion u rvanju Branislav Simić, odbojkaši Vladimir i Nikola Grbić, plivačica Miroslava Najdanovski i drugi.

Održavanje  Sajma sporta  organizaciono su pomogli Savez za sport Srbije i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport .

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here