Premijerka Ana Brnabić je svim đacima u ime Vlade Srbije poželela srećan polazak u školu

0
476

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su povodom početka nove školske godine, Osnovnu školu “Čeh Karolj” u Adi, koja je u potpunosti rekonstruisana zajedničkim sredstvima republičke i pokrajinske vlade.

 

Premijerka Ana Brnabić i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović su povodom početka nove školske godine posetili Osnovnu školu ‘’Čeh Karolj’’ u Adi. Premijerka  je nakon obilaska rekonstruisane škole, rekla da je tokom letnjeg raspusta ‘’završena rekonstrukcija ukupno osamnaest škola širom Srbije, a škola u Adi je jedna od njih, u čiju je obnovu uloženo osamdeset dva miliona dinara. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je da je ova škola prvi put rekonstruisana nakon više od sto godina i da je ovo veoma važan dan jer je obrazovanje među najvećim prioritetima Vlade Republike Srbije.

 

Premijerka Brnabić  je svim đacima, a posebno prvacima, poželela, u ime Vlade Srbije, srećan polazak u školu, da vredno uče i lepo se druže, poštuju svoje nastavnike, kao i vršnjake.
Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović je istakao da Pokrajinska vlada radi na rekonstrukciji škola širom Vojvodine, ali i na brojnim drugim projektima koji imaju za cilj jačanje obrazovanja u svim njegovim segmentima.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je ovom prilikom da će ova školska godina biti reformska, jer će obogatiti i unaprediti ukupan proces obrazovanja.
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor iskazao je posebnu zahvalnost zbog toga što su predstavnici republičke i pokrajinske vlade bili prisutni u Adi povodom početka nove školske godine, čime je poslata veoma snažna poruka kako roditeljima i deci, tako i široj javnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here