ZRENJANIN: Investitor najavio prodaju fabrike vode

0
301

Zbog finansijskog gubitka koji trpe, predstavnici grupe „Zillio” saopštili su danas da su spremni da fabriku za prečišćavanje vode  prodaju “ispod cene koštanja”. 

 

U današnjem saopštenju, predstavnici grupe Zillio istakli su da su fabriku za prečišćavanje vode izgradili sopstvenim sredstvima i od komercijalnog kredita banke.U saopštenju je takođe navedeno da su predstavnici grupe Zillio uštedeli 38 miliona evra građanima Zrenjanina koliko bi platili postrojenje koje je trebala da gradi nemačka kompanija Vaser tehnik sa kojom je prvobitno bio sklopljen ugovor.

 

 

Kako je navedeno u saopštenju, fabrika je prošla  tehnički pregled i odobren joj je probni rad. Ministarstvo gradjevinarstva (nadležno za komunalne poslove) izdalo je pismenu saglasnost da  po ugovoru sa javno-komunalnim preduzećem ViK Zrenjanin može početi prečišćavanje vode, dok je Ministarstvo zdravlja (nenadležno za komunalne poslove) odbilo da pošalje inspektora tvrdeći da privatno preduzeće ne može da ima bilo kakvog dodira sa pitkom vodom.

 

U svom obraćanju javnosti, predstavnici grupe Zillio naveli su da oni ni na koji način nisu doprineli tome da postrojenje za prečišćavanje nije u upotrebi  i što Zrenjaninci  koji već 14. godina  kupuju flaširanu vodu trpe štetu.

 

U istom saopštenju je postavljeno i javno pitanje da li nekome nije u interesu da građani piju higijenski ispravnu vodu.

 

Da podsetimo, voda iz vodovodne mreže u Zrenjaninu zabranjena je za piće od 2004. godine zbog velike količine arsena, a gradnja fabrike vode započeta je 2015. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here