Eva Ras o dodeljivanju Ordena za umno korišćenje slobodnog vremena

0
252

Glumica Eva Ras je rekla da je dodeljivanje Ordena za umno korišćenje slobodnog vremena davne 1970.godine predstavljalo priznanje Beogradskih letnjih igara svima onima koji su tada živeli u Srbiji, jer živeti u ovoj zemlji nekada ali i sada je težak zadatak.

Pre skoro pedeset godina, tačnije 1970. godine Teatar nacionalne drame iz Beograda koji je izvodio predstave u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja, dodeljivao je posetiocima orden sa lentom ZA UMNO KORIŠĆENJE SLOBODNOGA VREMENA I POSETU BEOGRADSKIM LETNJIM IGRAMA. Kako bi današnja pozorišna publika reagovala na ovakav gest i da li se i po čemu pozorišna publika tog vremena razlikuje od današnje, pitali smo glumicu i jednog od osnivača Beogradskih letnjih igara Evu Ras.

 

Slikar, grafičar i jedan od prvih multimedijalnih umetnika na ovim prostorima Radomir Stević Ras i Eva Ras osnovali su 1964.godine, Teatar nacionalne drame, gde su se izvodila dela isključivo domaćih pisaca.

Oni su osnivači i Beogradskog letnjeg festivala koji je redovno održavan tokom sedamdesetih godina prošlog veka u glavnom gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here