U Kulturnom centru Zrenjanina svečano je otvoren 9. festival stripa “Stripolis”

0
171

9. Festival stripa koji je otvoren u Kulturnom centru je posvećen popularizaciji umetnosti . Ovo je deveti put za redom da se održava u našem gradu. Organizator festivala i izdavač časopisa Stripolis je Kulturni centar Zrenjanina. Časopis „Stripolis“ formiran je pre tačno deset godina, sa željom da se oblik verbo-vizuelnog izražavanja kao što je strip pomeri sa ivice ka središtu umetničkog dešavanja.

Časopis svojim grafičkim izgledom nostalgično asocira na vremena sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, i tako na indirektan način odaje poštu entuzijazmu i zapaženim rezultatima predhodnih generacija koje su delovali na polju stripa.Nešto više o samom festivalu kao i časopisu rekao je direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković.

Urednik časopisa i autor projekta “Stripolis” Branko Đukić je rekao da je veoma zadovoljan posetom publike u Zrenjanu i da je to podstrek za dalji rad. On je ovom prilikom istakao i šta je specifično za ovaj festival.

 

„Stripolis“ je festival i tradicionalna strip kolonija koja predviđa gostovanje stvaralaca ovog i srodnih medija. U okviru “Stripolisa” biće upriličeno gostovanje nekoliko strip autora različitih generacija iz zemlje i inostranstva, niz izložbi, radionice stripa i animiranog filma, crtanje strip murala, promocije izdavačkih kuća i njihovih novih strip izdanja,projekcije animiranih i igranih filmova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here