I pored najave da će doći do obustave električne energije u zrenjaninskoj firmi „Radijator“, a samim tim i do požara koji bi izazvao ekološku katastrofu u Zrenjaninu, još nema reakcije gradskih čelnika.

0
355

Aleksandar Pantelić, zakonski zastupnik beogradske firme „Nodular“ se nakon četrdrset i osmo časovnog zadržavanja u policijskom pritvoru sastao sa radnicima, na parkingu nekadašnjeg industrijskog giganta, zrenjaninske firme radijator i saopštio im da rukovođenje fabrikom od samog početka nije bilo u njegovim rukama, nego su „drugi“ odlučivali.

KTV televizija koja od prvog dana prati dešavanja vezana za zrenjaninsku firmu „Radijator“ nastojaće da sazna ko su ti „drugi“ koji utiču na sudbinu zrenjaninskih radnika.

Elektrodistribucija je za sutra u 8. časova najavila obustavu električne energije u ovom preduzeću zbog duga koji premašuje 50 miliona dinara.
Isključenjem struje u pogonima „Radijatora“ povećavaju se šanse za eksploziju peći u kojima se nalazi 30 tona tečnog gvožđa, a požar bi mogao zahvatiti i 100 tona piralena, kancerogene materije koja se takođe nalazi u ovom preduzeću.

 

Uzimajući u obzir da mesečni troškovi ovog preduzeća za električnu energiju iznose oko 20 miliona dinara, postavljamo sasvim opravdano pitanje ko je napravio propust i dozvolio firmi „Nodular“ da skoro tri meseca ne izmiruje svoje obaveze.

Poslednja informacija do koje je došla KTV televizija odnosi se na stečajnog upravnika firme „Radijator“, Miloša Borovčanina koji je pozvan u policijsku upravu kako bi dao izjavu vezanu za dešavanja u pomenutom preduzeću.

KTV televizija još jednom apeluje na gradske čelnike da iznađu najbolje moguće rešenje i pomognu u rešavanju ove dramatične situacije, jer ukoliko dođe do obustave struje ekološka katastrofa će biti neminovna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here