Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić razgovarao je u Kragujevcu sa čelnicima grada o zadrugarstvu, oživljavanju sela i ravnomernom regionalnom razvoju zemlje

0
124

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić razgovarao je u Kragujevcu sa čelnicima grada o zadrugarstvu, oživljavanju sela i ravnomernom regionalnom razvoju zemlje.

Krkobabić je, u izjavi novinarima nakon sastanka, rekao da za narednu godinu postoji ambiciozan plan da Vlada Srbije iz budžeta izdvoji više sredstava, približno dvadeset pet miliona evra, za ravnomerni regionalni razvoj i zadrugarstvo.

On je ukazao na to da Srbiju ne čini samo nekoliko najvećih gradova već četiri hiljade sedam stotina mesta i da sva treba da se ravnomerno razvijaju, pri čemu je upozorio na to da mladi ubrzano odlaze iz nerazvijenih područja i da je potrebno zaustaviti izumiranje sela.
Ministar je naveo podatak da u šumadijskom regionu ima osamdeset sedam zadruga, da su prošle godine formirane tri, a ove šest zadruga, dok je za subvencije konkurisalo osam zadruga

Krkobabić je posetio zadrugu “Kragujevačko stado” u selu Celovac koja ima sto osamdeset ovaca i koja je dobila državnu subvenciju u iznosu od šest miliona dinara.
On je objasnio da je došao u posetu toj zadruzi kako bi video kako su utrošena bespovratna sredstva Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije, koji je realizovan učešćem države kroz ekonomsko-finansijske podsticaje za postojeće kao i za formiranje novih zadruga.

Krkobabić je najavio da će akcija pomoći zadrugama biti proširena jer postoje ugovori za izvoz mesa, ali je upozorio i na to da je nedovoljan stočni fond.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here