Povodom pritisaka od strane vlasti KTV poručuje: Zabranjene knjige su uvek bile najčitanije

0
739

Istražujemo: Da li je tihi bojkot KTV televizije od strane gradskih čelnika, usko povezan sa čestim ukazivanjem KTV televizije na zloupotrebe najviših nosioca vlasti u gradu na Begeju

Posle propalih pokušaja da otmu KTV televiziju, čelnici Srpske napredne stranke su pribegli novoj taktici.
Preko svojih poslušnika na sve načine pokušavaju da sabotiraju rad KTV televizije, jedine televizije koja izveštava slobodno, objektivno i uvek u interesu građana.
Pokušavaju da opstruišu rad KTV televizije na takav način što selektivno šalju pozive na događaje na kojima prisustvuju čelnici lokalne samouprave.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić negirao je da se KTV televizija selektivno poziva na izveštavanje.

Na pitanje novinara televizije KTV da li je tihi bojkot od strane gradske uprave prema našoj televiziji prouzrokovan čestim ukazivanjem na zloupotrebe koje vrše gradski čelnici, gradonačelnik Zrenjanina je odgovorio.

Da su navodi gradonačelnika Zrenjanina bili maliciozni i perfidni, odnosno da je po ko zna koji put pokušao da obmane javnost potvrđuje poziv za izveštavanje koji je poslat na više od 90 mail adresa, a iz kojeg je izostavljena KTV televizija. Kako je naša medijska kuća uprkos opstrukciji došla do poziva u kojem je posebno naglašeno da mediji potvrde praćenje događaja, novinarka Jelena Kostić pozvala je telefonom lice zaduženo za koordinaciju sa medijima u gradskoj kući Aleksandru Kandić, koja je nasela na provokaciju naše iskusne novinarke.

 

Nakon završenog razgovora usledio je novi telefonski poziv od strane Aleksandre Kandić koja nas je obavestila da za našu medijsku kuću nema mesta. Što se i očekivalo s obzirom da je Aleksandra Kandić i u prvom telefonskom razgovoru bila zaprepašćena otkuda se neko javlja sa KTV televizije da potvrdi dolazak za poziv koji im nije upućen.

O tome da se iza anatemisanja KTV televizije krije politička pozadina govorio je pokrajinski poslanik Danijel Radić.

KTV televizija je jedna od prvih privatnih televizija u Srbiji koja je od samog početka izveštavala objektivno, transparetno i uvek u korist građana. Kroz rad dug skoro tri decenije odolevali smo mnogim pritiscima, oguglali na pretnje i ucene. Bili smo svedoci uspona i padova mnogih političara, neki su svoje prve medijske korake napravili upravo na našoj televiziji. Danas ti isti ljudi žele da zgraze jedan slobodni mediji, da otmu ono što im nikako ne pripada, što pripada građanima Srbije, a to je pravo na istinu i objektivno informisanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here