Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem boravio je u Astani u Kazahstanu, gde ih je primio tamošnji gradonačelnik Bakit Sultanov.

0
173

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem, a u okviru delegacije Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, boravio je u Astani u Kazahstanu, gde ih je primio tamošnji gradonačelnik Bakit Sultanov.

Predstavnici tri grada razgovarali su o mogućnostima uspostavljanja tešnje saradnje na relaciji Novi Sad, Beograd, Astana. Zvaničnici su se složili da, s obzirom na izuzetno dobre odnose dve zemlje na najvišem državnom nivou, postoji kvalitetna platforma da se značajni projekti realizuju na nivou gradova, i to u oblastima privrede, infrastrukture kulture, omladinske politike i turizma.

 

Gradonačelnik Vučević zahvalio se na iskazanoj dobrodošlici, ocenivši da Novi Sad može mnogo da nauči od Astane koja primenjuje najmodernija rešenja u oblasti urbanizma, ali i u drugim vitalnim sferama. On je naglsio da projekat ”Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”, koji je od nacionalnog značaja, otvara prostor za realizaciju kvalitetnih zajedničkih aktivnosti koje bi doprinele plodotvornijoj saradnji, a čiji bi rezultati prevazilazili oblast kulture. Kao veoma važan za dalje razvijanje dobrih odnosa Vučević je istakao i projekat ”Novi Sad – omladinska prestonica Evrope 2019. godine”, osvrnuvši se na Memorandum o uzajamnom razumevanju u oblasti politike mladih čije potpisivanje na nivou država je predviđeno tokom ove zvanične posete.
Gradonačelnik Miloš Vučević učestvovao je i na Poslovnom forumu Kazahstan – Srbija u prisustvu članova delegacija privrednih komora dve zemlje, kao i mnogobrojnih privrednika, a koji je je obuhvaćen programom zvanične posete delegacije Srbije.
Takođe, novosadski gradonačelnik posetio je najvažnije ustanove kulture u Astani, poput Teatra opere i baleta ”Astana Opera”, ali i druge objekte u tom gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here