Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da od davno obećanog Zakona o poreklu imovine nema ništa jer predsednik Srpske napredne stranke koji je obećavao donošenje tog zakona nikada nije ispunio svoje obećanje

0
114

Na nedavno održanoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, predsednik stranke Aleksandar Vučić je rekao da smo kao društvo pokazali “da možemo da se izborimo sa najvećim problemima.

“Danas smo jedna od zemalja sa najvišim rastom u Evropi i to mora da se nastavi”. On je uputio kritike jednom delu svoje stranke koji, kako je rekao, “više podseća na funkcionere Saveza za Srbiju i one koji su opljačakali Srbiju kada su bili na funkciji”. Šta su razlozi koji su rukovodili Predsednika Srbije i Srpske napredne stranke da funkcionere svoje stranke uporedi sa ljudima iz Saveza za Srbiju? Odgovor na ovo pitanje dao je predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

Zakon o ispitivanju porekla imovine najavljuje se u Srbiji više od petnaest godina. I u prethodnoj vladi o tome se govorilo skoro svakih šest meseci. Sam Aleksandar Vučić je zakon najavio još u decembru 2012. godine, a pred poslanicima trebalo je da se nađe početkom 2013. godine.

Rok je pomeren za sredinu iste godine, uz objašnjenje da ministarstva pravde i finansija treba da se dogovore ko će da bude predlagač, međutim to se nije dogodilo pa se na taj dogovor i dalje čeka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here