Na osnovu Zaključka Vlade Srbije Republička direkcija za robne rezerve pošinje sa otkupom merkantilnog kukuruza

0
135

Na osnovu Zaključka Vlade Srbije Republička direkcija za robne rezerve izvrši će kupovinu do dvanaest hiljada sedamdeset dve tone merkantilnog kukuruza rod 2018. godine, domaćeg porekla, posredovanjem od strane novosadske „Produktne berze“.

Prijave će se primati počev od ponedeljka 22.oktobra, od 9,00 do 14,00 časova.
Kupovina merkantilnog kukuruza vršiće se od: fizičkih lica – nosilaca poljoprivrednih gazdinstava koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, zemljoradničkih zadruga koje su upisane u registar poljoprivrednih gazdinstava, i nalaze se u aktivnom statusu i koje su registrovane u APR-u, kao i od ovlašćenih skladištara Direkcije.
Merkantilni kukuruz mora biti, domaćeg porekla, prirodno ili veštački suv, u zrnu, zdrav i zreo, bez znakova plesni i bez stranog mirisa i ukusa, nezaražen biljnim bolestima i štetočinama, u svemu prema srpskom standardu. Kukuruz mora da poseduje sledeće elemente kvaliteta: do četrnaest odsto vlage, do osam odsto lomljenih zrna, do dva odsto defektnih zrna, do dva odsto nagorelih zrna i sa stranim primesama maksimalno jedan odsto.
Cena merkantilnog kukuruza je sedamnaest koma pedeset din/kg , a u cenu je uračunat PDV i uskladišteno u silosu ovlašćenog skladištara Direkcije.
Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od jednog registrovanog poljoprivrednog gazdinstva biće dest tona, a maksimalna sto tona. Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se otkupljuje od zemljoradničke zadruge je sto tona a maksimalna je hiljadu tona.

Maksimalna količina merkantilnog kukuruza koja se otkupljuje od ovlašćenog skladištara je hiljadu tona.
Zaključivanje ugovora o kupoprodaji vršiće se na osnovu spiska registrovanih poljoprivrednih prodičnih gazdinstava, zemljoradničkih zadruga i ovlašćenih skladištara Republičke direkcije za robne rezerve, dostavljenog od strane Produktne berze u Novom Sadu.
Zainteresovana registrovana komercijalna poljoprivredna porodična gazdinstva, zemljoradničke zadruge ili ovlašćeni skladištari Direkcije za prodaju merkantilnog kukuruza, prijavljivaće se Produktnoj berzi, Novi Sad, elektronski, svakog radnog dana, od 9,00 do 14,00 časova, počev od ponedeljka 22.10.2018. godine, na adresi https://www.proberza.co.rs/otkup-kukuruza-2018-rdrr/.
Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti Produktnoj berzi na brojeve telefona: 021/443-473, 445-413 ili 445-953.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here