Danilo Šuković-Za sve privrednike u našoj zemlji treba da važe ista pravila

0
180

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najavio je da će izmenom i dopunom Zakona o inspekcijskom nadzoru biti uveden “mehanizam subjekat od poverenja”, pa inspektori neće često posećivati “privrednike sa dobrom istorijom poslovanja”.

Da li ministar ovom porukom vrši diskriminaciju među privrednicima i da li dobra istorija poslovanja podrazumeva i dobru saradnju sa aktuelnim vlastima? Profesor Danilo Šuković je rekao komentarišući ovakve najave da je glavni problem kod nas što institucije nisu samostalne i nisu objektivne

Dr Danilo Šuković je govoreći o temi korupcije više puta isticao da je ključno pitanje zašto Srbija ne može da se izbori sa korupcijom, to što je naša zemlja više pod pritiskom EU, nego što njene vlasti imaju stvarnu nameru da iskorene ovu pojavu. Dr Šuković je podsetio da je država donela već dve strategije za borbu protiv korupcije, ali je njihova primena ostala mrtvo slovo na papiru, zato što su donete kako bi se ispunili pojedini formalni uslovi, a ne zbog čvrste namere da se osujeti korupcija i svede u društveno podnošljive okvire.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here