Vučič i Čepurin o Kosovu: Rusija spremna da pomogne

0
104

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da će predstojeća poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina biti do sada najplodotvornija po broju i sadržini sporazuma koje će zajednički potpisati. Predsednik Srbije je u susretu sa ambasadorom Ruske Federacije  Aleksandrom Čepurinom rekao da smo izuzetno zadovoljni razgovorom sa potpredsednikom ruske vlade Jurijem Borisovim o pripremi posete šefa ruske države Srbiji.

Predsednik Srbije je na početku susreta čestitao još jednom Rusiji na pobedi u Velikom ratu podsetivši da se i u Srbiji ova pobeda  obeležava sa velikim pijetetom prema žrtvama koje smo imali

Predsednik Vučić se ambasadoru Čepurinu zahvalio i na podršci koju Rusija pruža u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije

Ambasador Aleksandar Čepurin je istakao da je Rusija spremna za saradnju i pomoć u rešavanju kosovskog pitanja, i da ” kao što je govorio predsednik Putin, sa njihove strane postoji apsolutna spremnost za saradnju i pomoć u rešavanju tog jako važnog pitanja”. On je naveo da je Rusija zainteresovana za rešavanje kosovskog pitanja i da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pravni okvir koji treba da se poštuje prilikom traženja kompromisa.

Aleksandar Čepurin je istakao da je glavni problem u tome što se briselski razgovori vode već šest godina i da je Srbija ispunila sve postignute dogovore, što se ne može reći za drugu stranu.

On je naglasio da će poseta Vladimira Putina Srbiji biti od velikog značaja za odnose dve zemlje, te da je usmerena na jačanje bilateralne saradnje u svim oblastima, pre svega u ekonomiji.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here