Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nalazi se u poseti  Češkoj  Republici, a u utorak, 11. decembra, posetiće Slovačku. Premijerka  boravi u poseti Češkoj na poziv premijera Andreja Babiša, a u delegaciji sa njom nalazi se i ministar finansija Siniša Mali.

Predsednica Vlade Srbije imaće susret sa predsednikom Republike Češke Milošem Zemanom i predsedavajućima oba doma parlamenta, Radekom Vondračekom i Jaroslavom Kuberom. Tokom posete,planirano je potpisivanje sporazuma između Vlade Republike Češke i Vlade Srbije o regulisanju starog klirinškog duga Republike Srbije prema Republici Češkoj. Sporazum će potpisati ministri finansija dveju zemalja.

U utorak, 11. decembra, predsednica Vlade boraviće u zvaničnoj poseti Slovačkoj, na poziv premijera Petera Pelegrinija. Tokom posete, premijerka će se sastati i sa predsednikom Andrejem Kiskom. Brnabić će zajedno sa ministarkom unutrašnjih poslova Slovačke Denisom Sakovom posetiti “Klijent centar” Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke, gde će joj biti predstavljena nova rešenja i iskustva u oblasti elektronske uprave i modernizaciji javne administracije, kao i sajber bezbednosti.

Posetu Slovačkoj, premijerka će završiti otvaranjem izložbe naivnog slikarstva, umetnika slovačke nacionalnosti iz Kovačice. Brnabić će izložbu otvoriti zajedno sa slovačkom ministarkom kulture Ljubicom Lašakovom.