Publicista Radivoj Dabić rekao je da su Crnogorci i Srbi zajedno su omogućili povlačenje srpske vojske preko Albanije što im služi na veliku čast, a to ne može iz istorije obrisati ni Milo Đukanović

0
361

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je na obeležavanju Dana primirja u Parizu 11.novembra,  da je Crna Gora izašla kao pobednica iz Prvog svetskog rata nakon „tragične aneksije od strane Srbije zbog koje je i ušla u taj rat“. Publicistu Radivoja Dabića smo pitali kako komentariše Đukanovićevu izjavu.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović  ocenio je i da je Podgorička Skupština 1918. bila ‚‚velika izdaja Crne Gore i svako ko poziva da se slavi taj dan, poziva da se slavi izdaja i propast Crne Gore‚‚. Podgorička skupština bilo je narodno predstavništvo Crne Gore posle kraja Prvog svetskog rata.Najpoznatija odluka koju je donela bila je zbacivanje kralja u izgnanstvu Nikole Prvog Petrovića i njegove dinastije Petrović-Njegoš u korist dinastije Karađorđevića. Pored toga doneta je  i odluka o prisajedinjenju Kraljevini Srbiji, odnosno ujedinjenju svih Srba,Hrvata i Slovenaca u jednu jugoslovensku državu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here