Potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta izjavila je da niko u Srbiji neće potpisati priznavanje samostalnosti Kosova i da sve još nije izgubljeno kada je reč o rešavanju problema u južnoj srpskoj pokrajini

0
203

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom govora na jednoj od poslednjih sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke izjavio da se Srbija pet godina trudila da vrati pitanje Kosova na pregovarački sto, ali da je trenutno ta politika “doživela poraz”. Vučić je rekao da je  njegova politika da Srbija sačuva dosta toga na Kosovu i Metohiji doživela poraz, ‚‚da ta politika nije pobedila, zato što Srbi više vole da plaču nad nečim što je davno izgubljeno , nego da dobiju nešto za uzvrat‚‚. On je rekao i da je prvu rundu dobila “Srbija plakanja, a ne Srbija koja pobeđuje”. Šta je to što je davno izgubljeno i šta je Srbija trebalo da dobije i od koga, pitali smo potpredsednicu Srpske radikalne stranke Vjericu Radetu.

Srpska radikalna stranka je pre izvesnog vremena zatražila da se u dalji tok bilo kakvih pregovora vezanih za Kosovo i Metohiju uključe i dve stalne članice Saveta bezbednosti s pravom veta – Rusija i Kina. One su kako je objašnjeno, uvek bile tradicionalni saveznici i prijatelji Srbije. Radikali su dodali i da se ne može očekivati od vodećih zemalja članica Evropske unije i NATO pakta da budu nezavisni i objektivni posrednici, budući da su te zemlje glavni sponzori i promoteri kosovske nezavisnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here