Dimitrije Milić-prema merilima organizacije Fridom haus krećemo između ocene tri i četiri što je slaba ocena kada je u pitanju stepen slobode u jednoj zemlji

0
138

Programski direktor organizacije Novi treći put, Dimitrije Milić rekao je da se prema merilima organizacije Fridom haus krećemo između ocene tri i četiri što je slaba ocena kada je reč o stepenu slobode u jednoj zemlji.

Šef misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio rekao je  da je cilj te misije modernizacija zemlje i izneo je ključne oblasti kojima se ona bavila u prethodnoj godini. “Vladavina prava je ključna i demokratske institucije. Ali i borba protiv organizovanog kriminala, medijske slobode i profesionalizam”, rekao je Oricio. Da li  se u ključnim oblastima koje je naveo Oricio  ostvaruje napredak, glasilo je pitanje na koje je odgovor dao programski direktor organizacije Novi treći put, Dimitrije Milić.

I u poslednjem izveštaju Evropskog parlamenta je ukazano da bi  Srbija prvenstveno morala da ubrza reforme u oblasti vladavine prava sa fokusom na pravosuđe, fundamentalna prava i slobodu medija, saradnju Srbije i EU u spoljnoj politici i u ekonomiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here