Aleksandar Vučić počeo je kamapanju u kojoj će obići svih dvadeset devet okruga u Srbiji.

0
90

Posetom Aleksincu i Pčinjskom okrugu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je kamapanjuBudućnost Srbijeu kojoj će obići svih dvadeset devet okruga u Srbiji.

 Posetom Aleksincu i Pčinjskom okrugu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je kamapanju „Budućnost Srbije“ u kojoj će obići svih dvadeset devet okruga u Srbiji. U Aleksincu je predstavljen i projekat „Norveška za vas – Srbija“ vredan četiri koma dvadest sedam miliona evra usmeren je na pomoć devedeset jednoj lokalnoj samoupravi. Predsednik Vučić na skupu u Aleksincu poručio da se kroz takve projekte uči kako se transparentno i odgovorno obavlja posao u lokalnim samoupravama.

Predsednik Vučić je naglasio da je  Norveška iskren prijatelj Srbije. On se zahvalio za pomoć Norveške koja traje od 2000. godine i koja iznosi dvesta pedeset  miliona evra kroz različite donacije. Ujedno se zahvalio što nas Norvežani uče da radimo i što nas uče procedurama, što će značiti više ušteđenog novca i više bolje potrošenog novca u budućnosti.

Aleksandar Vučić  je naglasio i da je Srbija zahvalna Norveškoj jer podrška te zemlje ide u različitim pravcima – od borbe protiv nasilja nad ženama, preko vladavine prava, demokratije  do podrške u najtežim trenucima kao što je to bilo u Obrenovcu.

Projekat „Norveška za vas – Srbija“ se sprovodi od avgusta 2018. do jula sledeće godine, u partnerstvu sa Vladom Srbije i u saradnji sa nacionalnim i lokalnim institucijama, a radi osnaživanja i razvoja nerazvijenih područja u Srbiji, odnosno gradova i opština koji spadaju u treću i četvrtu grupu razvijenosti. Fokus je usmeren na povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa i na podršci socijalnoj koheziji i inkluziji u nerazvijenim područjima.

Takođe, projekat je usmeren na poboljšanje životnih uslova i razvoju lokalne infrastrukture i jačanju informacione bezbednosti Vlade Srbije.

Predstavljanju projekta prisustvuju i ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad, ministri Branko Ružić i Zoran Ðorđević, kao i čelnici lokalnih samouprava kojima se pruža pomoć.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here