Vladimir Đukanović – tokom trajanja dijaloga o Kosovu niko od opozicije nije želeo da učestvuje u razgovorima koji su tim povodom organizovani

0
124

Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović izjavio je da tokom trajanja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu niko od učesnika iz redova opozicije nije želeo da učestvuje u tim razgovorima.

 Predsednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ocenio je da u Srbiji ne postoji demokratski okvir za rešavanje kosovskog pitanja i da aktuelna vlast ne zna kuda vodi državu. Prema njegovim rečima, predsednik Vučić, kao inicijator unutrašnjeg dijaloga, i Vlada takođe nisu stvorili uslove za njegovo uspešnije odvijanje, posebno nisu podržali slobodu dijaloga i argumentovano raspravljanje. Narodnog poslanika Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića smo zamolili za komentar ove Janjićeve izjave.

Na predstavljanju Preglednog izveštaja o monitoringu unutrašnjeg dijaloga o Kosovu rađenog u periodu od jula 2017. do  januara 2019. godine, Dušan Janjić je  upozorio da istorijsko iskustvo uči da “kada nema demokratskog okvira – vladavine prava, funkcionisanja institucija i uticajne javnosti, upravljanje međuetničkim odnosima lako isklizne u domen ideoloških, političkih pa i oružanih sukoba”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here